Lurer du på hvorfor så mange snakker positivt om å refinansiere? Kanskje du selv betaler hver måned på flere smålån og kreditter, og tenker at det kunne lønne seg å samle all gjelden din til ett større lån? Det er nettopp dette refinansiering handler om.

Det er mange som ser behovet for å refinansiere, spesielt om man har kommet i en situasjon der en rekke fakturaer strømmer inn hver måned fra kredittkortgjeld og mindre forbrukslån. Det kan dessuten være at man har flere aktive handlekontoer, og enkelte begynner å miste oversikten over alle regningene som skal betales.

Å refinansiere betyr at man tar opp et større lån for å kvitte seg med all smågjeld. Selv om man ikke får mindre gjeld av å refinansiere, så lønner det seg likevel å samle alle sine lån i et større. Nedenfor kan du lese mer om de 3 viktigste årsakene til dette.

Bedre oversikt

Det er lett å komme i en situasjon der man mister oversikten over sin personlige økonomi, og lever fra dag til dag. Man får kanskje regninger tilsendt både i posten og på e-post, og man kan lett føle at man mister kontrollen over når kravene kommer.

Ved å samle alle sine lån og kreditter i ett større lån, får man kun en faktura å forholde seg til. Det gir en mye bedre oversikt over sin privatøkonomi.

Tidligere brukte man kanskje mye tid på å betale en og en regning i nettbanken på forskjellige datoer. Ved å refinansiere, slipper man unna med en regning. tillegg kan man opprette avtalegiro i banken for denne fakturaen. Da slipper man å gå inn i nettbanken selv for å utføre transaksjonen, da dette blir gjort automatisk.

Bedre råd

Refinansiering bidrar til at man får bedre råd i hverdagen. Kanskje betaler man høy rente på sin kredittkortgjeld, kjøpskreditter og mindre forbrukslån. Ved å samle disse lånene til ett større lån, slipper man å betale renter og gebyrer til hver enkel kreditor. Dette vil utgjøre store summer i løpet av et år. I tillegg vil et større lån til refinansiering ha en betydelig lavere effektiv rente enn et smålån.

Ved å redusere kostnadene gjennom refinansiering, har man også mulighet for å kvitte seg med gjelden raskere enn det som er avtalt. Klarer man f.eks. å betale inn en ekstra tusenlapp hver måned på sitt lån, vil man kunne glede seg over at den totale gjelden blir betraktelig mindre etter et år. Uten å refinansiere først, ville man kanskje ikke hatt råd til denne ekstra innbetalingen.

Refinansiering kan derfor bidra til en bedre økonomi, både på kort og på lang sikt om man skal tro nettsiden Refinansiere

Bedre betingelser

En rekke banker og finansieringsselskaper tilbyr i dag lån til refinansiering, der den effektive renten er lavere enn på ordinære forbrukslån. Dette skyldes at bankene kan reduserer rentenivået på større lånesummer.

I tillegg til lavere effektiv rente, vil man ved refinansiering også ha færre gebyrer å betale på hver måned. Termingebyrene på forbrukslån ligger gjerne rundt kr. 50,-.Har man mange smålån med månedlige gebyrer vil disse til sammen utgjøre store pengesummer i løpet av et år.

Kilder:

Refinansiere.net