Mange drømmer om å kjøre rundt på en motorsykkel. Ut på tur og bare kjøre rundt og kose seg. Nyte friheten og naturen mens du cruiser av gårde på din nye motorsykkel. Men, det er klart at en motorsykkel koster en del penger og mange nøyes derfor med å drømme om å kjøpe seg en sykkel. Er du en av dem som lenge har ønsket seg en motorsykkel, så er det fullt ut mulig å bruke et forbrukslån til å kjøpe en. Fordelen med et forbrukslån er at du kan bruke lånet til hva du måtte ønske, også en motorsykkel. Det eneste banken er interessert i er at du betaler lånet tilbake som avtalt. Mange långivere tilbyr forbrukslån på inntil kr 500 000 og du kan betale lånet tilbake over 15 år om du ønsker det. Du bør selvfølgelig tenke på at et lån ikke er gratis og derfor vil et forbrukslån koste en del penger totalt sett. Renten er ikke den laveste og jo lengre nedbetalingstid du velger, desto større blir rentekostnaden. Du bør derfor undersøke hos flere ulike långivere på forhånd, før du signerer på et lån som kan oppfylle drømmen om egen motorsykkel.

Renter og medfølgende gebyrer

Nettopp renten varierer mye fra bank til bank og du bør derfor få tilbud fra flere banker eller bruke en lånemegler. Lånemegleren har den fordel at de jobber for deg. Du sender en søknad til dem og de vil så sende den videre til sine samarbeidspartnere. Dette kan være alt fra fem til tolv ulike banker, som alle vil sende deg et tilbud, vel og merke hvis de godkjenner søknaden din. Mottar du f.eks. fem tilbud, så har du et godt sammenlignings grunnlag for å vurdere hvilket lån som er det rimeligste.  Fordi det er stor forskjell på renten, så er det også en del penger å spare. Skal du låne kr 100 000 til en motorsykkel, så betyr det en del om du må betale en rente på 11,5% eller 15,5%. De 4% forskjell, utgjør en del tusen kroner på et år eller kanskje hele ditt årlige bensinforbruk til motorsykkelen.  Det kan også være forskjell på gebyrene. Du må som regel betale et månedlig gebyr for administrasjon av lånet og dette gebyret er ofte på mellom kr 20 og kr 50 hver eneste måned. Etableringsgebyret som bankene tar for opprettelse av lånet, ligger på mellom kr 650 og kr 2000. Dette er et engangsgebyr som blir lagt til lånebeløpet.

Søk lån på nettet og få pengene raskt inn på konto

Uansett om du velger å søke hos kun en bank, flere ulike banker eller hos en lånemegler, så må søknaden din gjennom samme prosess. Du fyller ut et søknadsskjema på nettsiden til banken eller lånemegleren og sender den inn elektronisk. Det er viktig at du er nøyaktig med inntekter og gjeld, da dette blir sjekke opp mot offentlige registre og ofte må du også kunne dokumentere inntekten din. Så snart søknaden din har vært gjennom en kredittvurdering, vil du motta svar i løpet av kort tid. Blir den innvilget, vil du motta et lånetilbud. Her vil du finne all nødvendig informasjon om lånet. Hvor mye du får låne, nedbetalingsplan, rentenivå og evt. gebyrer som medfølger. Sammenlign disse tallene med andre tilbud du eventuelt har fått og velg det som passer deg best. Deretter kan du godkjenne lånet ved hjelp av din BankID og så snart dokumentene har blitt godkjent av banken og du har sendt inn ønsket dokumentasjon, kan du begynne å se etter motorsykkelen du har drømt om.